woensdag 8 juni 2011

JE VAKANTIEHERINNERING IN EEN LIJST

Kijken naar een schilderij is nagenieten!

Het is weer (bijna) vakantietijd. Heerlijk erop uit in binnen- of buitenland. Je hebt er maanden naartoe geleefd en wilt de herinnering straks het liefste zo lang mogelijk vasthouden. Nou, dat kan!

Vakantiefoto of vakantieherinnering inlijsten

Zorg dat je mooie foto's maakt of breng iets mee van je vakantiebestemming. En leg dat na thuiskomst dan eens niet in de kast, maar maak er gelijk werk van om er iets moois mee te doen. Anders ben ik bang dat de foto's na een jaar nog op je toestel zitten. En dat doek dat je meebracht is na een tijdje vergeten en duikt pas na jaren weer op: oh ja, dat hadden we ook nog. Posters doet het geen goed als ze eerst jaren opgerold liggen, dus je kunt ze maar beter meteen wegbrengen.

Maak werk van inlijsten en vul die lege plek aan de muur

Een paar voorbeelden om je over de drempel te helpen.

Voorbeeld 1:
Deze foto van de Halfdome in Yosemite National Park, California - USA
werd op canvas afgedrukt en door ons ingelijst
Dat moet toch machtig zijn als je dit van dichtbij hebt gezien. Yosemite biedt een keur aan natuurschoon en je kunt er zelfs beren tegen komen. En wel eens van Sequoia's gehoord? Deze immense bomen vind je in het zuidelijk deel van dit park, Mariposa Grove. Als je iets over dit park wilt lezen, biedt internet je genoeg mogelijkheden.

Voorbeeld 2:

Dit schilderwerk werd als los doek meegebracht van Bali
en door ons opgespannen en ingelijst
Het doek had een formaat van 120 x 80 cm., inclusief lijst werd het schilderij 140 x 100 cm. Je kunt je voorstellen dat je reis naar een ander deel van de wereld ook in je woonkamer dan een wereld van verschil maakt.

Ik zou zeggen, geniet vooral van je vakantie en doe je best om iets moois mee te brengen of op de gevoelige plaat vast te leggen. En bedenk hierbij: ook een herinnering uit ons eigen kikkerlandje kan een toevoeging zijn voor je interieur.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten