woensdag 29 juni 2011

GEBOORTEKAARTJE INLIJSTEN

Bij onze buren is een baby geboren. Het is een jongen, Tygo, 3420 gram en 49 cm lang.


Geboortekaartje in een passende lijst

Geboortekaartjes, die kun je zo verschrikkelijk leuk inlijsten. Wat zo bijzonder is, is dat in de meeste babykamers met bepaalde kleuren is gewerkt. Zo ook hier: basiskleur lever, aangekleed met lichtblauw. Die kleuren kun je dan in je lijst en passepartout terug laten komen. Mits ze bij het kaartje passen, maar in dit geval was dat zeker zo. Dit bracht ons tot de volgende ingrediënten:

Leverkleurige lijst, lichtblauwe ondergrond, hoge witte rand
om te verdiepen en een blauwe bovenpassepartout
(net iets lichter dan de ondergrond) om het geheel af te werken

Samenstellen van de inlijsting - vastmaken van het kaartje

Twee gaatjes in de ondergrond met een draadje erdoor zorgen ervoor dat het geboortekaartje niet meer van zijn plek raakt. Omdat het kaartje driedubbel is, kan de draad mooi aan de binnenkant (uit het zicht) worden weggewerkt.

De passepartout

Met een ruime marge wordt de diepe passepartout om het kaartje heen gelegd. Hoe het maken van zo'n passepartout in zijn werk gaat, leg ik nu niet uit. Binnenkort komt er een serie artikelen over diverse soorten (speciale) passepartouts en daar kun je alles over dit onderwerp lezen.

Het glas

Het glas wordt erop gelegd en het pakketje voor in de lijst is klaar.

Uiteindelijk is dit het resultaat:
Op de bruine muur van de buren komt dit geheel geweldig uit

Spiegeling in het glas

Dat is bij de gekozen glassoort niet te voorkomen. Ook aan de diverse glassoorten uit ons assortiment zal ik nog een keer uitgebreid aandacht gaan besteden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten