vrijdag 11 maart 2011

EERSTE HUIS GEKOCHT

Samenwonen

Even terug in de tijd. Ik denk aan juli 1988. Toen betrokken wij ons eerste huis. En met wij bedoel ik dan Bert en ik. Ja, zo lang kennen wij elkaar al.

Eerst de woonkamer inrichten

We wilden het zo snel mogelijk gezellig maken en gingen op zoek naar iets voor aan de wand. Kochten inderdaad twee ingelijste litho's en kwamen dolblij thuis. Meteen werden ze opgehangen.

Interieur veranderen

Maar na twee maanden bleek de opstelling van de meubels toch niet zo handig en werd alles verplaatst. De litho's verschoven van een lichte naar een donkere wand. De lijsten staken toen niet meer zo sterk af op de muur en dat vonden wij minder mooi. Uiteraard is dat een kwestie van smaak, maar het is zeker iets om goed op te letten.

... gekleurde lijsten op
een gekleurde wand
Gekleurde lijsten op een witte wand
ziet heel anders uit dan ...

Ruimte inrichten met schilderijen

Denk eerst goed na, dat is het motto dat ik je wil meegeven. Wen eerst eens aan je huis voordat je verder gaat en de wanden gaat aankleden. Als je zeker weet dat de meubels voorlopig blijven staan waar ze staan, kun je je gaan concentreren op stijlen en formaten van schilderijen. Heb je nog geen gevoel bij wat het moet worden, wacht dan nog even. Zoiets moet groeien.Geen opmerkingen:

Een reactie posten