Bevel Accents
Dacht je dat de passepartout van 3,5 mm dik uit het vorige stukje al aardig dik was? Natuurlijk is dat zo, maar voor nog meer diepte heb ik een andere oplossing, de zogenaamde Bevel Accent. De benaming zegt je waarschijnlijk niet zoveel, daarom eerst een foto. Sorry, weer scheef en ook nog slecht van kleur. Ik had geen betere ter beschikking.
De witte binnenrand (de Bevel Accent) geeft een extra hoogte vanaf de prent van 5 mm |
Bevel Accent is verdiept inlijsten
Heeft je in te lijsten werk reliëf, dan kan een bevel accent erg handig zijn om het reliëf meer ruimte achter het glas te geven. Maar ook bij vlakke werken geeft een bevel accent een mooi, verdiept effect.Een bevel accent is eigenlijk een strook foam met een schuine rand. Deze schuine rand is afgewerkt met een papierstrook in een bepaalde kleur.
Hier zie je een Bevel Accent in zwart |
Hier is deze toegepast onder een lila passepartout |
Op deze foto's wordt duidelijk dat een Bevel Accent altijd met een bovenpassepartout wordt afgewerkt. Dit is nodig om de hoeken weg te kunnen werken. De bevel accent wordt nl. in 4 delen aangebracht. Op de volgende foto kun je dat zien.
Hier liggen al 3 van de 4 delen van de witte bevel accent onder de lila bovenpassepartout |
Zo kom je bv. tot de volgende eindresultaten:
De laatste drie foto's zijn trouwens werken van kunstenares Gerda van Gijzel. Zij heeft zeer veelzijdig werk, zoals portretten (o.a. Prins Bernard), illustraties (o.a. Dik Trom, Pietje Bell), schilderijen van het automerk Morgan en modeontwerpen. Ik heb in maart een expositie van haar bezocht in Reuver, Limburg, en dat was uitermate interessant en indrukwekkend. Hier kun je haar werk bekijken.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten