dinsdag 27 december 2011

LIJSTEN VAN STEIGERHOUT

Een lijst - persoonlijk kerstcadeau

Zo net na de kerstdagen wil ik je een heel aparte inlijsting laten zien. Ik moest 'm even vasthouden, want het is natuurlijk niet de bedoeling dat het cadeau al onthuld is voor de feestdagen.

Schilderwerk op een houten plaat

Schilderij met emotionele waarde

Zoals heel vaak het geval is, had dit schilderwerk voor de klant een belangrijke betekenis. Dit heeft haar doen besluiten om het mooi te laten inlijsten.

Stijl van het werk - harmonie in het interieur

Toen we een lijst uit de Sausalito-serie erbij legden, klopte het plaatje meteen. De afbeelding van het schip in combinatie met de lijst die wel van een soort wrakhout lijkt te zijn. Geweldig. De kleur azuurblauw die volkomen harmonieert met het schilderij en ook nog eens in het interieur van de klant blijkt terug te komen. Helemaal goed. Overtuigende redenen om de bruine lijst die tot dan toe dominant was geweest in de keuzebepaling, aan de kant te leggen. Helemaal overruled door deze trendy, steigerhouten lijst.

Sausalito lijsten - oud en stijlvol


5 en 9 cm breed

Hier de azuurblauwe nog een keer uitgelicht

In 6 verschillende kleuren en 2 breedtes zeer toepasbaar om heel verschillende werken. Dat zal ik je binnenkort laten zien met meer voorbeelden.

dinsdag 20 december 2011

PASSEPARTOUT OP GLAS MET GOUDBIES INGELEGD

Speciale passepartouts

Hierover schreef ik een aantal artikelen. Even wil ik terug komen op het artikel van 29 september jl.

Vorige week hebben we een dergelijk passepartout gereed gemaakt voor verzending. Een klein tipje van de sluier hoe dit passepartout tot stand is gekomen, wil ik wel oplichten.

Dit is de eerste behandeling die het glas onderging

En dit de tweede

En na heel veel handelingen meer zag het eindresultaat er zo uit

Deze opdracht kregen wij uit Oegstgeest, niet echt bij de deur.

donderdag 24 november 2011

SPIEGEL INLIJSTEN

Een ingelijste spiegel verruimt je interieur

Spiegels worden veel toegepast in het interieur van deze tijd. De lijst bepaalt dan de uitstraling, klassiek of modern. Je kunt vanwege de prijs kiezen voor een spiegel met een vaste maat, maar soms is dit niet handig. Wil je bv. een spiegel boven een dressoir, dan is het erg belangrijk dat de maat precies goed is. Je kunt dan een spiegel bestellen precies op de maat zoals jij 'm wilt.

Spiegel met facetrand

Spiegels met een vaste maat hebben vaak al een facetrand. Dit is een schuin geslepen rand die de spiegel extra verfraait. Deze zit dan bij de prijs inbegrepen. Kies je voor een spiegel op maat, dan kun je de facetrand als extra optie laten maken.

Hoe bepaal je de maat van de spiegel?

Een spiegel moet niet te groot zijn op de beschikbare plek, maar ook zeker niet te klein. In geval van een spiegel boven een dressoir bijvoorbeeld moet de breedte binnen de dressoir vallen. De spiegel moet echter ook niet te klein zijn, dan verlies je de verhoudingen en dus de harmonie. Als je de maat bepaalt, moet je bovendien rekening houden met de breedte van de lijst die eromheen komt. Een spiegel van bv. 120 x 60 cm wordt al gauw ingelijst met een lijst van min. 5 cm. breedte. De totale breedte wordt zo 130 cm.

In een hal kan de situatie weer totaal anders zijn. Vaak hebben spiegels in de hal een staand formaat. Dit in tegenstelling tot de dressoirspiegel, die altijd een liggend formaat heeft.

Geen gemakkelijke taak dus om een spiegel uit te kiezen en de maat te bepalen. Denk goed na of vraag advies. Ook spiegels behoren tot ons assortiment, met of zonder lijst.

Hieronder enkele voorbeelden van spiegels met verschillende lijsten.
maar hoogglans barok in een
felle kleur is heel trendy


Zilver barok ziet er klassieker uit ...


Deze spiegel misschien voor in de hal?


Of deze voor boven het dressoir?

In onze ontwerphulp kun je zelf meer lijsten uitproberen. Een handigheidje hierbij is om voor "Eigen afbeelding inlijsten" te kiezen en een foto van een spiegel te uploaden. Zo krijg je een goed beeld van het eindresultaat. Succes!

maandag 14 november 2011

TEAM DOWNSYNDROOM LIMBURG ON TOUR

Nominatie vrijwilligersaward

Sinds kort zijn wij donateur van het Team Downsyndroom Limburg on Tour. Zij zetten zich in voor integratie en acceptatie van mensen met Down. Het is de Limburgse tak van een landelijk initiatief.

Dit is Team Limburg: allemaal enthousiaste vrijwilligers

Team Limburg is genomineerd voor een vrijwilligersaward in de categorie passie. Zij kunnen deze award bemachtigen door tussen 10 en 23 november zoveel mogelijk stemmen te verzamelen.

Als je hen wilt steunen, breng dan hier je stem uit.
Ga op de eerste pagina van deze site naar de categorie Passie (rode blok). In een filmpje wordt uitleg gegeven over de achtergronden van dit team. Vervolgens kun je je stem uitbrengen.

Iedereen die stemt, alvast bedankt!

zaterdag 12 november 2011

KIJKJE IN DE INLIJSTERIJ

Open Art & Frame Dagen in onze inlijsterij in Herkenbosch

Vorig weekend hadden wij open weekend. De open dagen werden goed bezocht en mensen waren zeer geinteresseerd om te horen over ons vak. Het publiek kwam uit alle windrichtingen.

Impressie


Veel vragen over de diverse lijsten

Interessante gesprekken over schilderijen
Film bekijken in ons atelier

Evenals diverse schilderijen

Voor de gelegenheid was een tent bijgezet
om allerlei spullen duidelijk uit te stallen
Mensen namen de tijd om alles te bekijken en
vragen te stellen

Een eigen huis, tijd voor een toelichting over
ophangsystemen en wanddecoratie

Veel belangstelling voor de uitgebreide mogelijkheden
van schilderij-ophangsystemen. Als STAS-dealer hadden
wij hierover genoeg te melden
Dit vergt intensieve uitleg, maar met een kop koffie
erbij lukt dat heel aardig
De leuke, kleine ophangsetjes voor kaarten en tekeningen
trokken veel bekijks. Zeer snel en handig verwisselbaar: dat
is het idee achter de betaalbare artikelen uit de Smart Wall Kit

We kunnen terug kijken op een gezellig en geslaagd weekend.

zondag 9 oktober 2011

FOTOWEDSTRIJD OPEN ART & FRAME DAGEN

Foto's maken in de herfst

Vorig weekend was het nog prachtig zomerweer, nu is het echt herfst. Met de fotowedstrijd die ik heb uitgeschreven ter gelegenheid van onze Open Art & Frame Dagen op 5 en 6 november vind ik dit niet zo heel erg. Vind je het leuk om foto's te maken of te bekijken, lees dan even verder.

Thema: “Kunst en de herfst”

Als je een mooi plaatje schiet met dit thema en dit voor 1 november instuurt, maak je kans dat jouw foto gratis wordt ingelijst. Alle ingezonden foto's zijn te bekijken op onze open dagen. De foto met de meeste publieksstemmen wint.

Je kunt dus:
  1. tijdens de Open Dagen je stem uitbrengen op de beste foto, of
  2. actief deelnemen aan de wedstrijd. Je foto, ingestuurd als afdruk van max. 20 x 30 cm, dient dan uiterlijk 1 november 2011 binnen te zijn bij Janssen Inlijstwerk, Veldbies 4, 6075 GN  Herkenbosch. Foto's insturen o.v.v. naam, telefoonnummer en titel foto. Rechten blijven voor de inzender, met eenmalig publicatierecht voor Janssen Inlijstwerk
Behalve een fotowedstrijd staat er trouwens nog veel meer op het programma van de Open Dagen. Wil je meer weten, kijk dan even in mijn blogartikel van 4 oktober.

dinsdag 4 oktober 2011

OPEN ART&FRAME DAGEN IN HERKENBOSCH

Expositie, fotowedstrijd en nog veel meer

In het kader van de kunstweek houden wij open dagen met een aantal extra activiteiten en aanbiedingen. Alle informatie hierover en het volledige programma kun je vinden onder "Open Dagen 5 en 6 november" in de kop van dit weblog.




maandag 3 oktober 2011

WEBSHOP ONLINE INLIJSTEN

Online een schilderij samenstellen

Nu onze webshop een maand online is, even een klein berichtje over de reacties. Nou, ik durf met gepaste trots te zeggen dat deze goed zijn. De webshop wordt veel geraadpleegd, het aantal bezoekers per dag stijgt gestaag. Mensen vinden het niet alleen leuk om online een inlijsting te ontwerpen, maar plaatsen ook direct een bestelling.

Lijstenmaker Limburg levert in Friesland en Noord-Brabant

Ja hoor, dat is al gebeurd. De grootste afstand die we tot dusver digitaal hebben overbrugd, is 270 km. Nee, zo'n klant komt niet even langs, maar via de webshop kunnen we "de klant op afstand" toch helpen. Leuk, toch!

Advies via het contactformulier online inlijsten

Het contactformulier blijkt een zeer bruikbaar instrument voor vragen over online inlijsten. En wij zullen altijd snel reageren. Zo kunnen we toch adviezen blijven geven.

We waren al redelijk ingeburgerd, maar nu zijn we toch weer een stap verder in het digitale tijdperk.

donderdag 29 september 2011

PASSEPARTOUTS: VAN GEWOON TOT SPECIAAL - deel 7

Geschilderd passepartout

In dit laatste deel over passepartouts een techniek die je niet overal ziet. Het glas wordt aan de binnenkant zwart beschilderd en er wordt een uitsparing vrijgelaten. Hierin wordt met bladgoud (of bladzilver) een biesje gemaakt.

Rondom een oud prentje komt deze toepassing heel mooi uit

Geheim van de lijstenmaker

Hoe dit precies wordt gedaan? Voor jou een vraag, voor mij een weet. Een goede vakman, pardon vakvrouw, geeft tenslotte niet alle geheimen prijs.

dinsdag 20 september 2011

PASSEPARTOUTS: VAN GEWOON TOT SPECIAAL - deel 6

Franse biseau met schildering

Als je mijn vorige artikel hebt gelezen, laat het zich niet moeilijk raden waarin de passepartout uit dit deel verschilt van die uit deel 5. Juist, er is een schildering aangebracht. Met een duur woord heet dit een lavis-schildering.
Je ziet hier een lavis-schildering op de bovenpassepartout,
maar ook op de papieren binnenrand die op het prentje aansluit

Ik geef  je nog een detailfoto voor de duidelijkheid.
1 schildering op de papieren rand en 1 schildering op de
bovenpassepartout, die in dit geval dezelfde kleur heeft
als de papieren rand
Bij de volgende foto kun je duidelijker de overgang zien tussen de lichte papieren rand (die beschilderd is) en de donkerblauwe bovenpassepartout.

Ik ben best een beetje trots dat ik met deze inlijsting tot de beste
10 inzendingen behoorde tijdens een lijstenmakerswedstrijd in 2008


De schilderingen van de gekleurde balken worden aangebracht met aquarelverf en penseel.

Een natte balk van puur water is het uitgangspunt en daarin
laat je de aquarelverf uitvloeien.

Ook de lijntjes worden met aquarelverf gemaakt door enkele druppeltjes ervan in een trekpen te doen. Kunst is dan om een egaal lijntje te trekken, niet te dik en zonder te vlekken. Dit kan natuurlijk pas als de gekleurde balk volledig droog is.

Nog nooit van een trekpen gehoord?

Als je aan het schroefje draait, gaan de 2 pootjes van de punt
verder uit elkaar. Zo kun je de dikte van je lijn beïnvloeden


Het lijkt misschien gemakkelijk, maar het vergt heel wat oefening en geduld voordat je dit soort schilderingen kunt maken. Je gebruikt voor de gekleurde balken al snel te weinig, of juist te veel water. En de schildering op de papieren rand wordt gemaakt op de losse stroken en zie dan nog maar eens een mooie aansluiting te krijgen als je de stroken schuin gaat snijden. Dat lukt je echt niet de eerste keer!

donderdag 15 september 2011

PASSEPARTOUTS: VAN GEWOON TOT SPECIAAL - deel 5

In mijn serie over passepartouts ben ik toegekomen aan de zeer speciale soorten. De technieken voor deze passepartouts hebben we geleerd in 1997 tijdens onze opleiding voor lijstenmaker.

In dit deel 5 en ook in de volgende delen ga ik pas echt met moeilijke woorden gooien. Laat je niet afschrikken, dit zijn nu eenmaal de benamingen die erbij horen. Dit artikel gaat over de Franse biseau en "biseau" betekent niets meer dan "schuin afgewerkte rand".

Franse biseau zonder schildering

Voor de beeldvorming eerst een foto:

Ik begin me zo langzamerhand te schamen voor die scheve
foto's (de passepartouts zijn recht!), maar goed:
dit is dus een Franse biseau
Dit zegt misschien nog niet heel veel. Ik zal het je uitleggen.

Passepartout+

Zo zou je deze techniek kunnen noemen. Een passepartout met nog iets extra's erbij, in dit geval een lichte papieren rand van ca. 3 cm breed. Deze rand kun je in allerlei kleuren maken en zo dient deze als een soort kader rond je afbeelding. Het geeft een ruimere kijk, waardoor je werk krachtiger naar voren komt.

Rand van gekleurd papier

De papieren rand wordt bevestigd op een aparte onderkarton waarin een uitsnede is gemaakt. Achter deze onderkarton komt een stevig vel papier dat reikt tot 2,5 cm binnen de uitsnede. Zo heb je een versteviging waar je het gekleurde papier omheen kunt vouwen. Het gekleurde papier wordt in stroken gesneden en daarna in verstek om 4 keurige hoeken te kunnen maken. Een ril over de lange kant van elke strook zorgt ervoor dat je een nette vouw krijgt. Dan worden de stroken om het verstevigingspapier gelegd en vastgezet op de onderkarton.

Bovenpassepartout

De onderkarton moet altijd afgedekt worden met een bovenpasseparout. Dit geeft je als extra mogelijkheid om mooi met kleuren te werken, zoals bv. op deze foto:


Alleen de bruine passepartout zou somber zijn,
maar in combinatie met de gekleurde papierrand
kan het prima en sluit het mooi aan op de prent


Hier zie je een detailopname van 1 van de hoeken.
Je kunt je voorstellen dat het heel belangrijk is dat
het verstek van de papieren rand mooi aansluit op
de hoek van de bovenpassepartout
Het zal je duidelijk zijn dat dit niet bepaald de makkelijkste passepartout-uitvoering is om te maken. Precisiewerk, dus echt iets voor een lijstenmaker.

zaterdag 10 september 2011

PASSEPARTOUTS: VAN GEWOON TOT SPECIAAL - deel 4

De afgelopen weken heb ik al enkele manieren besproken om een passepartout op te hogen. Nu ga ik een fillet, oftewel een inleglijstje, gebruiken en creëer hiermee diepte in de inlijsting.

In de uitsnede van de passepartout is een houten lijstje bevestigd

Fillet in passepartout

Een fillet voegt veel waarde toe aan de inlijsting, je kunt het zien als een opwaardering. Er ontstaat diepte en het oog van de kijker wordt meer naar de afbeelding getrokken.

In het passepartoutkarton wordt nu geen schuine uitsnede gemaakt, maar een rechte. Dit is nodig om het fillet mooi te laten aansluiten en gedeeltelijk weg te werken achter de passepartout.

Klassieke of moderne inleglijstjes?

Van oudsher werden vooral oude prentjes ingelijst met een fillet in de passepartout. Met een fillet kun je van een heel klein iets toch een groots ingelijst geheel maken. Maar langzamerhand zijn leveranciers zich ook gaan toeleggen op fillets in moderne stijl. Nu is er dan ook in beide stijlen een ruime keuze aan inleglijstjes.

Enkele voorbeelden van
fillets moderne stijl

Enkele voorbeelden van
fillets klassieke stijl











Een foto van een afbeelding met een fillet in moderne stijl zag je hierboven al. De prent van de olifant komt gewoon van een kalender en je ziet welk leuks je ervan kunt maken. Als je er dan nog een lijstje omheen zet in dezelfde stijl als het fillet, is het helemaal klaar. Maar dat heb ik weggelaten omdat het daar in dit stukje niet om ging.

Een inlijsting met een fillet in klassieke stijl kan er bv. als volgt uit zien:

Een kleine kaart van De Nachtwacht wordt op deze manier
groots ingelijst zonder dat de afbeelding "verloren" gaat

Fillets, je kunt er echt heel leuke dingen mee doen! Zeker als je ze leuk combineert met de lijst die om je werk komt. En daar zijn genoeg mogelijkheden voor.

maandag 5 september 2011

WEBSHOP - ONLINE INLIJSTEN

Even een kleine onderbreking van mijn serie over passepartouts, omdat ik toch nog even de aandacht wil vestigen op belangrijk nieuws:

ONZE WEBSHOP IS IN DE LUCHT !

Op 22 augustus schreef ik al een berichtje hierover, maar nu is die dan echt beschikbaar.

Vind je het leuk om online je eigen inlijsting te ontwerpen of zoek je een betaalbaar cadeautje, ga dan snel een kijkje nemen.

Actie webshop - gratis bezorging

Wij willen de start van onze online shop met jou vieren. Iedereen die voor 1 oktober 2011 een bestelling plaatst via de webshop, krijgt deze gratis thuis bezorgd.

Je moet hiervoor het volgende doen:
  1. Zorg ervoor dat je bij je bestelling voor "afhalen" kiest
  2. Stuur ons een mailtje met je bestelnummer en de tekst: "gratis bezorging via weblog-actie"
Wij nemen dan contact met je op om een bezorgafspraak te maken.

LET OP:  deze actie loopt af op 1 oktober 2011.

zaterdag 3 september 2011

PASSEPARTOUTS: VAN GEWOON TOT SPECIAAL - deel 3

Bevel Accents

Dacht je dat de passepartout van 3,5 mm dik uit het vorige stukje al aardig dik was? Natuurlijk is dat zo, maar voor nog meer diepte heb ik een andere oplossing, de zogenaamde Bevel Accent. De benaming zegt je waarschijnlijk niet zoveel, daarom eerst een foto. Sorry, weer scheef en ook nog slecht van kleur. Ik had geen betere ter beschikking.

De witte binnenrand (de Bevel Accent) geeft een extra
hoogte vanaf de prent van 5 mm

Bevel Accent is verdiept inlijsten

Heeft je in te lijsten werk reliëf, dan kan een bevel accent erg handig zijn om het reliëf meer ruimte achter het glas te geven. Maar ook bij vlakke werken geeft een bevel accent een mooi, verdiept effect.

Een bevel accent is eigenlijk een strook foam met een schuine rand. Deze schuine rand is afgewerkt met een papierstrook in een bepaalde kleur.
Hier zie je een Bevel Accent in zwart






Hier is deze toegepast onder
een lila passepartout





Op deze foto's wordt duidelijk dat een Bevel Accent altijd met een bovenpassepartout wordt afgewerkt. Dit is nodig om de hoeken weg te kunnen werken. De bevel accent wordt nl. in 4 delen aangebracht. Op de volgende foto kun je dat zien.
Hier liggen al 3 van de 4 delen van de witte bevel accent
onder de lila bovenpassepartout
Aan de binnenrand van de lila uitsnede vormen de hoeken van de bevel accent een verstek van 45°.  Als de 4 stroken bevestigd zijn, wordt aan de buitenrand van de lila passepartout het overtollige foam weg gesneden.

Zo kom je bv. tot de volgende eindresultaten:




De laatste drie foto's zijn trouwens werken van kunstenares Gerda van Gijzel. Zij heeft zeer veelzijdig werk, zoals portretten (o.a. Prins Bernard), illustraties (o.a. Dik Trom, Pietje Bell), schilderijen van het automerk Morgan en modeontwerpen. Ik heb in maart een expositie van haar bezocht in Reuver, Limburg, en dat was uitermate interessant en indrukwekkend. Hier kun je haar werk bekijken.

maandag 29 augustus 2011

PASSEPAROUTS: VAN GEWOON TOT SPECIAAL - deel 2

In mijn serie over passepartouts, vandaag meer over een dikkere kartonsoort.

Passepartout 3,5 mm dik

Als je mijn vorige artikel hebt gelezen, weet je al dat het doorsnee passepartoutkarton 1,4 mm. dik is. Maar er is ook een dikkere variant, nl. 3,5 mm. dik. Je kunt je voorstellen dat die extra dikte goed te zien is. Op de volgende foto's kun je dat het beste zien als je op de schuine randjes let.

Dit karton is 1,4 mm dik

Dit karton is 3,5 mm dik











Gekleurde of witte kern

Maar valt je niet nog iets op op deze foto's? Juist, links is het schuine randje wit en rechts zwart. Dat is inderdaad een extra verschil tussen de beide kartonsoorten. Bij het 1,4 mm karton plakt de leverancier een gekleurd vel op een wit ondervel. En bij het 3,5 mm karton zijn er weliswaar ook meerdere lagen, maar deze zijn allemaal van dezelfde kleur. Ga je in deze dikkere passepartoutkarton een uitsnede maken, dan krijg je (in dit geval) dus een zwarte kern te zien.

Bij alle kleuren die verkrijgbaar zijn in 3,5 mm dik is dit zo. Creme bovenkleur bv. betekent automatisch een cremekleurig schuin randje. Zeker bij oudere prenten ziet dit vaak mooi uit. Het witte randje van de dunnere karton steekt dan wel eens te hard af tegen het iets vergeelde papier van het werk.
Hier zie je een voorbeeld van 3,5 mm passepartout in gebroken wit
Eerlijkheid gebiedt te zeggen dat het 3,5 mm passepartoutkarton een veel kleinere kleurenkaart heeft dan het 1,4 mm karton.
4 x A4 aan kleuren in 1,4 mm dik
passepartoutkarton

1 x A4 aan kleuren in 3,5 mm dik passepartoutkarton











Maar omdat het 3,5 mm karton voornamelijk de neutrale kleuren biedt, kan het toch in veel gevallen gebruikt worden.

woensdag 24 augustus 2011

PASSEPARTOUTS VAN GEWOON TOT SPECIAAL - deel 1

In mijn vorige artikel over onze webshop schreef ik dat je online heel eenvoudig je passepartout kunt gaan kiezen. Maar dat is niet voor iedereen even vanzelfsprekend. Met passepartouts zijn er talrijke mogelijkheden en kleuren.

In een serie artikels over dit onderwerp ga ik je een aantal verschillende soorten passepartouts laten zien. Van een eenvoudig, enkel passepartout tot een passepartout dat op het glas wordt geschilderd en ingelegd met een goudband.

In dit artikel het enkel, het dubbel en het driedubbel passepartout.

Wist je trouwens dat een passepartout oorspronkelijk niet bedoeld is ter verfraaiïng, maar om afstand tot het glas te creëren? Dit om te voorkomen dat je werk op den duur aan het glas vast gaat zitten.

Enkel passepartout

Dit is het eenvoudigste passepartout dat er is en het voldoet in veel gevallen. Het is een rand in een bepaalde kleur en breedte naar keuze. Maak de randbreedte vooral niet te klein, met een ruime rand valt het oog mooi op je afbeelding. 

Dit prentje is 20x20 cm en heeft een passepartoutrand van 7 cm.
De uitsnede van een passepartout wordt gemaakt onder 45°, zodat er
direct aan de prent een schuin randje ontstaat. Dit is meestal wit.

Het blijft - althans voor mij - een onmogelijke opgave om 100% recht te fotograferen. Lijkt de passepartout op de foto's scheef, dan is dit slechts vertekening. Ik ben tenslotte geen fotograaf; ieder zijn vak.

Dubbel passepartout

Nu zie je hetzelfde prentje, maar dan met een dubbel passepartout. De buitenste, lichte rand is nog steeds 7 cm en wordt verbreed met een extra zwart randje van 0,5 cm.

Ook hier zie je weer de schuine witte randjes aan de binnenkant van de uitsnede


Driedubbel passepartout

Bij 3 lagen kun je nog meer met kleur werken. En als je de breedtes van de verschillende randjes varieert, krijg je een heel speels effect. De buitenste rand blijft 7 cm. en de 2 extra binnenrandjes vormen extra breedte. Zo ziet dit geheel er toch weer heel anders uit dan de twee voorgaande foto's.

3 dezelfde prentjes, maar toch 3 heel verschillende eindresultaten
door te "spelen" met de pasespartout


De kartondikte van deze passepartouts is in alle 3 de gevallen 1,4 mm. Volgende keer meer over een dikkere passepartoutsoort van 3,5 mm. dik