donderdag 7 maart 2013

LIJST MET PASSEPARTOUT VOOR FAMILIEFOTO'S

Leuk bedacht van deze mensen: maak 1 lijst waar je foto's van de hele familie in kwijt kunt. Om een beetje in te spelen op de toekomst, schatten zij het aantal openingen maar meteen ruim in. Een opening onderin moet de titel "Onze familie" gaan herbergen.

Dubbel passepartout met 17 openingen

Zo werd de opdracht bij ons neergelegd. Oh ja, hun wens was ook nog een licht bovenpasspartout met een smal bruin randje eronderuit als tweede passepartout. Toen konden we aan het werk Een secuur werkje, maar mijn vertrouwde passepartoutsnijder kan die job prima aan. 

Na de laatste uitsnedes bleef dit nog over

Strak passepartout in 2 kleuren

Om alle lijnen mooi strak te houden, snij je alle openingen die in één rij of kolom liggen, ook in één keer. De afgetekende openingen op de achterkant van de passepartout helpen je hierbij. Je snijdt dus, slaat een stukje over, snijdt opnieuw, etc. Bij deze passepartout maakte ik maximaal vijf uitsnedes onder elkaar.
1x kleur wisselen en in totaal 36 keer draaien of schuiven
geeft dit resultaat

Van 2 passepartouts naar 1 passepartout

Nu moeten de 2 kleuren netjes op elkaar komen, zodat de gekleurde randjes van de onderste kleur goed verdeeld zijn. Als je secuur gewerkt hebt, moet dit lukken. Dit stukje van de job is bij een dubbel passepartout met meer uitsnedes moeilijker dan bij een dubbel passepartout met één uitsnede. Heb je nl. maar één uitsnede, dan plak je beide kleuren op elkaar voordat je de opening in de onderste kleur gaat maken. Op die manier kun je tweemaal dezelfde aanslag gebruiken, nl. die van de bovenste kleur. Daardoor zijn de gekleurde randjes van de onderste kleur altijd goed verdeeld.

Heb je meerdere openingen, dan kun je van deze methode geen gebruik maken. Maar ook dan krijg je met nauwkeurigheid een prima resultaat, zoals je ziet:
De kleurstelling is afgestemd op de muurkleur
van de klant en op een eerdere lijst die ze bij
bij Janssen Inlijsterk hebben gekocht

De lijst

Nu nog een lijst eromheen en dan is het klaar. Omdat deze mensen al eerder een lijst bij ons hadden gekocht, waren ze daar zo uit. Dezelfde lijst moest het worden, maar dan een maatje smaller.
Over de inlijsting ben ik 100% tevreden, over
de foto's die ik ervan heb gemaakt, beslist niet.
Excuses, foto's maken van schilderijen is een vak apart.
Je kunt je voorstellen dat het mij een goed gevoel gaf, toen de klant deze inlijsting "een juweel" noemde. Beste klant, heel veel succes met het plaatsen van de foto's. Ik ben ervan overtuigd dat jullie dit juweel nog mooier gaan maken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten