woensdag 23 mei 2012

BORDUURWERK ICOON

Kunst met kraaltjes

Dit werk wil ik jullie heel graag laten zien, omdat het zo apart is. Het motief was voorbedrukt op stof en de maakster heeft het helemaal geappliqueerd met kraaltjes. Zo werd het een fantastisch mooi kunstwerk dat aan ons werd toevertrouwd om in te lijsten.De lijst is precies de juiste stijl voor dit werk zonder
overheersend te zijn. Zo ontstaat een harmonieus geheel.

Op deze detailfoto zijn de kraaltjes goed zichtbaar

Ornamentlijst in goud

Dit werk vraagt om de kleur goud en om veel versiersel. Met de gekozen lijst dekken we deze elementen volledig af en maken we een geheel met het kunstwerk. De lijst is niet te veel, maar ook niet te weinig. Precies goed, aldus de klant. En die mening kon ik volledig onderschrijven.

Gecoat anti-reflex glas

Om het zicht op het werk zo duidelijk mogelijk te houden viel de keuze op Claryl, een glassoort met een zeer hoge lichtdoorlatendheid en een spiegeling van minder dan 1%. Door dit glas ziet men het beeld zoals het werkelijk is. Onder de optimale belichtingsomstandigheden kan het bij Claryl lijken of er geen glas voor een werk zit.

Kunstwerk niet in contact met het glas

Tussen glas en werk zit een afstandhouder, zodat het glas de kraaltjes niet raakt. Deze afstandhouder is weggewerkt in de sponning van de lijst en volledig onzichtbaar.

2 opmerkingen:

 1. Het inlijsten van zo'n moeilijk kralenborduurwerk, lijkt mij net zoveel kunst als het maken van het icoon.
  ELS

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor het compliment, Els. Het goed inlijsten van dit icoon is inderdaad niet eenvoudig, maar voor een gecertificeerde lijstenmaker moet dit geen probleem zijn.
   Groet, Petra

   Verwijderen