donderdag 21 juni 2012

BORDUREN EN NET WERKEN

Borduurwerk - voor- en achterkant even belangrijk

Bij het inlijsten is de achterkant van een borduurwerk zeker zo belangrijk als de voorkant. Als draden met dikke knopen worden aangezet of afgewerkt, ontstaat er een zeer onregelmatige achterkant. Verdikkingen kunnen aan de voorkant zichtbaar zijn als het borduurwerk is opgespannen. Ook draden die aan de achterkant worden meegenomen van het ene naar het andere figuur, zijn lelijk. Ze schijnen vaak door en dat bevordert de uitstraling van de voorkant niet. Aan het einde van elk figuur afhechten en een nieuwe draad beginnen bij een nieuw figuur zien wij dus het liefste. Dit komt een perfect inlijst-resultaat zeer ten goede.

Achterkant borduurwerk ook keurig

Dat is zeker het geval bij de borduurwerken van deze klant. De draadjes zijn aan de achterkant keurig netjes afgewerkt en er zijn geen overstekende draden van het ene naar het andere figuur.

Dit is de voorkant van het borduuwerk

En men zou het haast niet zeggen, maar dit is de achterkant


Op deze detailfoto is goed zichtbaar hoe net er gewerkt is

Net borduurwerk, een genot om in te lijsten

Een perfect aangeleverd werk geeft ook perfect inlijstwerk. Natuurlijk zijn er altijd trucjes om oneffenheden weg te werken. Voorbeelden hiervan zijn het opvullen van verdikkingen met bv. watten of het afwijken van een witte opspankarton om overlopende draden te verdoezelen. Maar we juichen het toe als we borduurwerken binnen krijgen zoals van deze klant. Het kan gewoon niet beter. Het inlijst-resultaat mag er dan ook altijd zijn.
Dit is 1 van de vele borduurwerken die we voor deze mevrouw hebben ingelijst.
Haar hal en beide overlopen naar boven hangen volledig vol met haar ingelijste werk.
Chapeau voor haar netheid.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten