woensdag 2 maart 2011

PASTEL INLIJSTEN

Een tijdje geleden kreeg ik de vraag voorgelegd om een drieluik in pastelkrijt in te lijsten. Dit echtpaar hield van veel kleur en dat kwam in hun woonkamer duidelijk naar voren. Ze lieten kunstenaar Gerard Duisters uit Budel een werk maken afgestemd op hun smaak en interieur. De achtergrond van de kunstwerken was identiek aan de kleur van de warmrode fauteuils waar ze bij kwamen te hangen. Het kleurrijke geheel was een weerspiegeling van de sfeer die zij zochten voor hun woonkamer.

Het rood uit de pastel matcht het rood van de fauteuils

Lijst uitzoeken

De kunstenaar had al enkele richtlijnen gegeven en iedereen sloot zich daar graag bij aan. De lijst moest strak zijn, in lijn met de fauteuils en het meubilair. In een neutrale kleur, zodat het geheel niet te onrustig zou worden en de aandacht op de pastels bleef. De keus was snel gemaakt: een mat zilver aluminium profiel met een breedte die mooi past bij de grootte van de pastels, nl. 4 cm.




Keuze van de passepartout

Hier kwam het op details aan. Het moest een rustige kleur zijn, die in het verlengde lag van het rood. En ook weer niet té veel kleur. Als je de verkeerde snaar raakt, is het hele effect van het totaalplaatje weg. Met de kleurenkaart erbij kwamen we tot de juiste beslissing: een warme, heel licht abrikoosachtige kleur.

Resultaat: een geheel waar deze mensen elke dag met veel plezier naar kijken.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten