dinsdag 1 juli 2014

LITHO INLIJSTEN

Op zoek naar kunst

Een bezoek aan de markt in Luik op vrijdagochtend, dat is een maandelijks terugkomende activiteit van één van mijn klanten met zijn vrouw. Ze houden van kunst en curiosa en vinden daar geregeld iets van hun gading. Verwar deze vrijdagochtend-markt vooral niet met de markt op Labatte langs de Maas op zondagochtend. Nee, de vrijdagochtend-markt is de échte Luikse markt. "Heerlijk om er rond te snuffelen en te genieten van de unieke sfeer die er heerst. Je waant je echt in een andere wereld als je er bent", aldus Gé.


Kunst uit Vietnam

Tijdens één van hun bezoeken zagen ze een litho van de Vietnamese kunstenaar Lebadang. Deze kunstenaar, geboren in 1922, is nog steeds in ons midden en leeft én werkt in Parijs en New York. In 1950 exposeerde hij voor het eerst in Parijs en daarna werd hij gevraagd voor tentoonstellingen over de hele wereld. Op internet zijn meerdere biografieën van hem te vinden, dit is er één van.Wil je iets zien over zijn atelier in Parijs en zijn geboorteplaats in Vietnam, kijk dan naar dit filmpje

De litho

Onvoorstelbaar dat je zo'n prachtige litho gewoon even op de markt voor een prikje kunt kopen. Uiteraard bij iemand die niet in de kunstbranche werkt. Nee, deze verkopers leven van inboedels en spullen van de rommelzolder. Maar rommel is dit zeer zeker niet. Een gouden vondst, dit unieke exemplaar van Lebadang.

Conserverend ingelijst is deze litho nu goed beschermd

Het onderste gedeelte van dit prachtexemplaar uitvergroot
Bedankt mensen, dat wij dit unieke kunstwerk voor jullie mochten inlijsten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten