woensdag 19 februari 2014

KUNSTWERK ZWEVEND INLIJSTEN

Verdiepte lijst met zwevend kunstwerk tussen 2 glasplaten

Er zijn mensen die kunst verzamelen en, zeker als ze in het buitenland zijn, geregeld iets mee naar huis brengen. Zonde om het in de kast te leggen. Je hebt het tenslotte toch gekocht om ernaar te kijken. Vandaar de vraag van een klant: kunnen jullie dit op een aparte manier inlijsten?


Het kunstwerk bestaat uit
2 aan elkaar geplakte delen
Van zo'n kunstwerk wil je de randen in zicht houden en ze zeker niet bedekken met een passepartout. Wat je juist wel wilt met een passepartout is de vorm benadrukken. En door het kunstwerk vervolgens te laten zweven in de lijst, maak je het weer iets specialer. De lijst mag niet afleiden van het kunstwerk, maar moet wel een raakvlak hebben. Wij kozen hier voor die ene speciale tint die de kunstenaar toch ook liet opvallen door er een heel vlak mee te schilderen.

Kunstwerk tussen 2 glasplaten

Wij vonden het nog niet speciaal genoeg en besloten het kunstwerk te bevestigen op een glasplaat in plaats van op een karton. De achterkant van de lijst is dan transparant, waardoor de oorspronkelijke aanblik van het kunstwerk behouden blijft. Bovendien biedt deze manier van inlijsten de mogelijkheid om te lezen wat achter op het kunstwerk staat, in dit geval waren dat aantekeningen van de kunstenaar.Hang je de inlijsting vervolgens op, dan gaat je wand meespelen in het totaalbeeld doordat de achterkant doorzichtig is.

Zo ziet deze inlijsting er dan uit op een
wand in creme-kleur


Als passepartout-dikte is gekozen voor 3 mm i.p.v. standaard 1,6.
Op deze manier wordt het diepte-effect van de inlijsting versterkt

Mooi, die opdrachten die niet te standaard zijn en waarin je veel vrijheid krijgt om mee te denken. Bedankt, heer en mevrouw, voor deze opdracht die opnieuw een uitdaging was in jullie reeks van inlijstingen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten