dinsdag 4 september 2012

HANDWERKEN, BORDUREN ... EEN TENTOONSTELLING

Expositie voor hand- en borduurwerk-liefhebbers

Ik was laatst op een mooie, druk bezochte tentoonstelling. Op die superhete dag die qua temperatuur bijna het record van 1947 verbrak. Net niet, dus. Het was "slechts" 36,4 graden en het record stond op 38,4.

Kijk, deze tentoonstelling heb ik het over:


Erg leuk gedaan, Naald en Draad, om deze mensen
voor de liefhebbers zo bij elkaar te zetten

Merklapjes en andere borduurwerken

Je wist niet wat je zag, zoveel moois en creatiefs bij elkaar. Allemaal borduursels en ander handwerk gemaakt door mensen met een engelengeduld.

Oh ja, en er was ook een prijsvraag:


Hoeveel uur heeft het maken van dit werk gekost?
Ik zal je het antwoord maar meteen geven, want het staat toch al vermeld op de zeer informatieve website van Naald en Draad. Een leuke site om eens te verkennen.

7000 uur, kun je dat geloven? Ik wel, handwerk is tijdrovend, dat weten wij als lijstenmaker uit ervaring.

Verslagje handwerktentoonstelling

Op het weblog van Creanoor vind je een heel leuk verslag én foto's van deze creatieve bijeenkomst. Het weblog wordt bijgehouden door Noor en is erg leuk om te lezen. Ik ben dan ook blij dat ik via de handwerkexpositie Noor's weblog heb ontdekt en heb me meteen als lezer aangemeld.

Persoonlijke ontmoeting met Creanoor

Nog leuker is dat ik het genoegen had Noor en haar moeder in mijn zaak te ontvangen. Ondanks de ondraaglijke hitte was het een erg gezellig bezoek. Hun zeer oude merklapjes zijn inmiddels conserverend ingelijst, zo blijven ze mooi behouden voor de toekomst. Ik verheug me al op hun komst naar Limburg om hen er blij mee te maken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten