vrijdag 30 maart 2012

INLIJSTEN "BELEG VAN LEIDEN"

De geschiedenis herleeft

In opdracht van Museum de Lakenhal in Leiden en de Leidse Universiteit heeft de gerenommeerde fotograaf Erwin Olaf vorig jaar het Leidens Beleg en Ontzet van 1573 opnieuw tot leven doen komen als hedendaags historiestuk. Hoe hij alle verschillende personnages als een fantastisch geheel wist te fotograferen, is te zien in het filmpje "The making of". Dit filmpje is te bekijken via de site van het museum, evenals meer interessante informatie over dit onderwerp. Zoals een radio-interview met de fotograaf over zijn historiestuk.

Levend schilderij en inlijsten, wat is het verband?

Eén van de figuranten op dit levende schilderij heeft een fotoposter van het resultaat naar onze lijstenmakerij in Herkenbosch gebracht om in te lijsten. Taak aan ons om de inlijsting een museale uitstraling te geven. Wat denk je, is het gelukt?

De foto heeft een conserverend passepartout gekregen en een lijst met de naam "Renaissance zilver"; geeft dat een museum-gevoel of niet

Op deze detailfoto kun je goed zien hoe mooi de lijst is

Het historiestuk van 2 x 3 meter werd in het najaar van 2011 onthuld als onderdeel van een tentoonstelling, maar zal een vast presentatiestuk blijven in het museum.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten