donderdag 24 november 2011

SPIEGEL INLIJSTEN

Een ingelijste spiegel verruimt je interieur

Spiegels worden veel toegepast in het interieur van deze tijd. De lijst bepaalt dan de uitstraling, klassiek of modern. Je kunt vanwege de prijs kiezen voor een spiegel met een vaste maat, maar soms is dit niet handig. Wil je bv. een spiegel boven een dressoir, dan is het erg belangrijk dat de maat precies goed is. Je kunt dan een spiegel bestellen precies op de maat zoals jij 'm wilt.

Spiegel met facetrand

Spiegels met een vaste maat hebben vaak al een facetrand. Dit is een schuin geslepen rand die de spiegel extra verfraait. Deze zit dan bij de prijs inbegrepen. Kies je voor een spiegel op maat, dan kun je de facetrand als extra optie laten maken.

Hoe bepaal je de maat van de spiegel?

Een spiegel moet niet te groot zijn op de beschikbare plek, maar ook zeker niet te klein. In geval van een spiegel boven een dressoir bijvoorbeeld moet de breedte binnen de dressoir vallen. De spiegel moet echter ook niet te klein zijn, dan verlies je de verhoudingen en dus de harmonie. Als je de maat bepaalt, moet je bovendien rekening houden met de breedte van de lijst die eromheen komt. Een spiegel van bv. 120 x 60 cm wordt al gauw ingelijst met een lijst van min. 5 cm. breedte. De totale breedte wordt zo 130 cm.

In een hal kan de situatie weer totaal anders zijn. Vaak hebben spiegels in de hal een staand formaat. Dit in tegenstelling tot de dressoirspiegel, die altijd een liggend formaat heeft.

Geen gemakkelijke taak dus om een spiegel uit te kiezen en de maat te bepalen. Denk goed na of vraag advies. Ook spiegels behoren tot ons assortiment, met of zonder lijst.

Hieronder enkele voorbeelden van spiegels met verschillende lijsten.
maar hoogglans barok in een
felle kleur is heel trendy


Zilver barok ziet er klassieker uit ...


Deze spiegel misschien voor in de hal?


Of deze voor boven het dressoir?

In onze ontwerphulp kun je zelf meer lijsten uitproberen. Een handigheidje hierbij is om voor "Eigen afbeelding inlijsten" te kiezen en een foto van een spiegel te uploaden. Zo krijg je een goed beeld van het eindresultaat. Succes!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten