woensdag 20 juli 2011

BESCHILDERDE TEGELTJES IN EEN BAKLIJST

Schilderen als hobby

Deze tegeltjes zijn beschilderd door een Spaanse mevrouw. Haar zoon in Nederland kreeg ze van zijn moeder cadeau. De tegeltjes zijn erg sfeervol en pasten goed in de keuken.


Aan ons de vraag hoe ze leuk ingelijst konden worden. Wij hebben een baklijst voorgesteld.


Baklijst

Misschien weet je niet wat dat is.
Hier zie je er eentje

Bij een baklijst ligt de lijst niet óp het in te lijsten werk, maar er volledig omheen. Tussen het werk en de lijst zit een ruimte, meestal van 0,5 tot 1 cm. Op deze manier blijft het werk volledig in zicht en valt er niets weg. Je moet er wel op letten dat het werk geen lelijke zijkanten heeft. Dan is deze manier van inlijsten niet zo geschikt, omdat de zijkanten niet zijn afgedekt. Doeken die aan de zijkant zijn doorgeschilderd, worden ook vaak in een baklijst ingelijst.

Hier kun je zien hoe een houten raam
(normaal met doek) in een baklijst ligt

Welke kleur lijst?

Baklijsten zijn vaak neutraal, d.w.z. blank hout, zwart, zilver of goud. Maar de serie die voor de tegeltjes is gekozen, is heel anders. Deze baklijsten hebben mooie, goed toepasbare kleuren. De keus voor de tegeltjes viel op olijfgroen, mooi en natuurlijk bij de kleuren van de tegeltjes en goed passend bij de keuken.

In deze serie zijn 6 kleuren verkrijgbaar

Hoe diep is een baklijst?

Dat kan verschillend zijn. In dit geval was de lijst een beetje te diep voor het tegeltje. Dan ligt het werk zo ver weg dat het niet meer mooi is. Iets terugliggend van de bovenrand is een beetje de stelregel. We hebben achter het tegeltje een ophoging gemaakt die zover naar binnen geplaatst is, dat je het van de voorkant niet ziet. Zo komt het tegeltje toch verder naar voren.

Hier zie je hoe het er uiteinedlijke uitzag
Denk eens aan een baklijst als je iets wilt laten inlijsten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten